تبلیغات
مطالب اینترنتی - مطالب مرداد 1397

علل جدی و خطرناک سرگیجه

چهارشنبه 10 مرداد 1397 10:46 ب.ظ   نویسنده : نویسنده      



اتاق خبر 24:

از جمله دلایل سرگیجه که ناشی از مشکلات قلبی است میتوان به موارد زیر اشاره کرد: حمله قلبی ، ریتم نامنظم قلب ، ضربان قلب بیش از حد سریع و یا آهسته ضعف ، سالخوردگی ، بیماری عضلات قلب (cardiomyopathy) ، سموم و مواد مخدر که نرخ یا نیروی انقباضات قلب را تحت تاثیر قرار می دهد .فشار خون بسیار بالا فشار خون پایین که ممکن است دلایل مختلفی از جمله بیماری های قلبی ، اختلالات خونریزی (که سبب کم خونی می شود) و عوارض جانبی بعضی داروها


سرگیجه یعنی بیماری های مغزی؟

سرگیجه ممکن است به دلیل بیماریهای مغزی مختلف باشد از جمله:

سکته مغزی ، تومور ، سردرد ، میگرن

از دست دادن یا کاهش جریان خون به مغز ، غش (سنکوپ، syncope)

دیوانگی یا سردرگم شدن


برخی داروهاباعث سرگیجه می شوند

درفهرست عوارض جانبی اکثر داروها معمولا سرگیجه وجود دارد اما در برخی از انواع داروها متداول تر است . داروهای ضد فشار خون ، داروهای ادرار آور، آرام بخش ، ضد افسردگی ، ضد درد و برخی آنتی بیوتیک ها

سرگیجه ناشی از بیماری های متابولیک

هیپوکسی (کمبود اکسیژن خون)

قند خون پایین (هیپوگلیسیمی از جمله واکنش به انسولین)

از دست رفتن آب بدن


سرگیجه ای که از سن بالا می آید

کاهش ظرفیت بدن برای ورزش و فعالیت ، ضعف

کاهش توانایی گردش خون برای جبران یک تغییر وضعیت سریع به عنوان مثال ، حالت نشسته به حالت ایستاده

سخت شدن شریان ها (تصلب شرایین)

نوروپاتی (اختلال پیشرونده اعصاب است که توسط بیماری های مختلف ایجاد می شود به خصوص دیابت)

یائسگی

ضعف بینایی و اختلال در جهت یابی

سرگیجه ناشی از وضعیت های روانی

افسردگی ، نگرانی ، هراس ناگهانی

تنفس شدید غیرعادی (تفس با سرعت خیلی زیاد یا تنفس خیلی عمیق که معمولا ناشی از نگرانی یا اختلالات متابولیک است )

Somatization (جسمانی کردن) ، تبدیل یک بیماری روانی مانند اضطراب یا افسردگی به علائم فیزیکی است. دراغلب موارد بیمار ممکن است از زمینه ی بیماری روانی غافل باشد و اصرار داشته باشد تنها مشکلات فیزیکی دارد.

دیوانگی یا جنون


اگر سرگیجه دارید این بیماری ها را چک کنید

خونریزی داخلی یا خونریزی

کم خونی (کمبود سلول های قرمز خون)

استراحت طولانی در بستر ، باعث ضعف و از دست دادن تواناییِ جبران یک تغییر وضعیتِ سریع می شود به عنوان مثال از حالت نشسته به حالت ایستاده درآمدن .بیماری غدد درون ریز که در آن هورمون های تولید شده مانند تیروئید ، غدد آدرنال و غده هیپوفیز ، عملکرد جذب آب برای بدن ، تعادل نمک بدن و عملکرد اندام های دیگر را تحت تاثیر قرار می دهد. آلرژی نیز می تواند باعث تنفس صدا دار یا فشار خون پایین شود یا می تواند آغازگر سینوزیت باشد و به دنبال خود سرگیجه را به همراه بیاورد.


شایع ترین علت سرگیجه

شایع ترین سرگیجه، سرگیجه ای است که به علت آسیب گوش داخلی ایجاد می شود که سرگیجه چرخشی نام دارد. اگر دنیا دور سرتان به صورت دورانی می چرخد یا هنگامی که در تختخواب هستید احساس سرگیجه می کنید، احتمال دارد به سرگیجه چرخشی مبتلا شده باشید. سرگیجه چرخشی با تهوع و استفراغ همراه است و ممکن است، چند دقیقه تا چند روز طول بکشد و مدام تکرار شود. افرادی که این سرگیجه را دارند علائمشان با چرخاندن سر تشدید می شود و گاهی چنان سرگیجه ها زیاد می شود که ممکن است تعادلشان را هم از دست بدهند که در این حالت بهتر است با آغاز سرگیجه بنشینند تا آسیبی نبینند. تحرک رسوباتی که از داخل دیواره مجاری گوش در مایع داخل گوش آزاد می شود، علت به وجود آمدن این سرگیجه هاست اما چون عاملش در گوش است، دلیل نمی شود که حتماً شنوایی تان هم دچار اختلال شده باشد. سرگیجه چرخشی تاثیری در شنوایی شما ندارد و گوش هایتان همچنان تیز می ماند.


این علت ها را برای سرگیجه چک کنید

گاهی ضعف بنیه و کم خونی علل سرگیجه می باشد که با تقویت بنیه و خوردن غذاهای مقوی و استراحت به موقع و گردش های ملایم و خنده و تفریح و تقویت روحیه مداوا می گردد . در این حالت می توان برای تقویت از معجون فلونیا نیز استفاده نمود .

گاهی در اثر تحمل دردهای زیاد یا در اثر تحمل خستگی زیاد جسمی یا روانی ، سرگیجه عارض می شود که با برطرف شدن علت و استراحت جسمی یا روانی مداوا می گردد .

گاهی مسموم شدن به وسیله بعضی از جانوران زهر دار از علت سرگیجه به شمار می اید که با خنثی شدن سم و یا دفع آن از بدن ، سرگیجه نیز زایل می گردد .

منبع:الو دکتر



لینک منبع

مطلب علل جدی و خطرناک سرگیجه در سایت مفیدستان.


آخرین ویرایش: - -
دیدگاه ها ()

طرز تهیه دلمه بادمجان

سه شنبه 2 مرداد 1397 06:21 ق.ظ   نویسنده : نویسنده      



اتاق خبر 24:

دلمه بادمجان جزو غذاهای آذری است ولی تقریبا درتمام نقاط ایران به طرق مختلف پخته میشود ، دراینجا روش پخت تبریزی اون رو در safargardi مینویسم.

مواد لازم:

گوشت چرخ کرده یا گوشت ریز شده ۵۰۰ گرم
پیاز ۲ عدد
برنج یک لیوان
لپه یک لیوان
دارچین یک قاشق مربا خوری
فلفل سیاه یک قاشق چایخوری
زردچوبه یک قاشق مربا خوری پر
آب مرغ یا آب گوشت و یا آب قلم دو لیوان
زعفران دم کرده مقداری
کره خرد شده ۱۰۰ گرم
گوجه فرنگی ورقه شده دو عدد

 دلمه بادمجان

طرز تهیه:

اگه ازگوشت قیمه شده استفاده کردید گوشت رو با پیاز بزارید بپزه ، اگه ازگوشت چرخ کرده استفاده کردید ( من گوشت چرخ کرده رو ترجیح میدم به نظرم با مواد خوب مخلوط میشه و خوشمزه تر درمیاد ) ابتدا پیاز رو تو کمی روغن تفت بدید بعد گوشت رو بهش اضافه کنید و خوب تفت بدید ،
لپه و برنج رو هم جدا گانه بپزید ( میتونید از یک و نیم الی دو لیوان برنج پخته ای که اضافه اومده و ازغذای شام یا نهارتون مونده استفاده کنید )
و قتی گوشت خوب سرخ شد ادویه جات و نمک رو بهش اضافه کرده و بعد برنج و لپه پخته رو اضافه کنید مخلوط نموده ازرو گازبردارید.
( اگه ازگوشت قیمه استفاده کردید گوشت پخته رو تو کمی روغن تفت بدید و بعد ادویه جات و باقی مواد رو اضافه کنید ) توجه داشته باشید که مایع ماباید زرد رنگ باشه.سر فلفل ها رو جدا کنید و توش رو به دقت خالی کنید
برای بادمجونها ابتدا اونها رو کمی با سر انگشتها مالش بدید تا توش نرم تر بشه ، بعد سرش رو جدا کنید ( نیازی نیست پوستشون رو بگیرید )و با چاقو به ارامی داخلش رو خالی کنید ، برای گرفتن تلخی بادمجونها دوتا کارمیتونید انجام دهید:اول: توی بادمجونها ( و اون گوشت بادمجون که ازتوش دراوردید ) رو حسابی نمک بزنید و یک ونیم ساعت بزارید بمونه ، تواین مدت آب می اندازه بعد بشوئید و بزارید کمی خشک بشه
دوم : تویه ظرف بزرگ اب نمک غلیظ درست کنید و بادمجونها رو بریزید توش و یک ونیم ساعت بزارید بمونه بعد روش اب بگیرید.

طرز پرکردن دلمه ها:

بعضی ها ابتدا فلفل ها وبادمجونها رو توروغن سرخ میکنن بعدا پرمیکنن اما این کاراصولا لازم نیست ! فقط کالری اضافی وارد غذا میشه و کاررو سخت تر میکنه درمزه نهائی هم هیچ تاثیری نداره ( شاید فکرکنید سرخ شده خوشمزه تره ولی فرقی نمیکنه! )
همونطور که بادمجونها و فلفلها خام هستند داخلشون رو ازمایع دلمه پرکنید ، بعد روی هرکدوم یه تکه کره قرار بدید و دربادمجون یا فلفل رو روش قراربدید.

طرزتهیه سس دلمه:
آب مرغ رو بزارید بجوشه و بهش کمی نمک و زعفرون اضافه کنید.
طرز پختن دلمه ها:
ته ماهیتابه بزرگ ( طوریکه دلمه ها فقط دریک ردیف قرار بگیرن ) کمی روغن مایع بریزید بعد گوشت بادمجونها رو بچینید ته اون ، بعش گوجه هارو هم بچینید( میتونید گوجه رو حذف کنید ) بعد دلمه ها رو مرتب بچینید تو ماهیتابه و سس رو بریزید روش و بزارید رو حرارت ملایم بپزه معمولا یک تا یک ونیم ساعت زمان میبره تا پخته شده و سسش کشیده بشه و باصطلاح به روغن بیفته .

اون مایعی که ته ماهیتابه چیدید خیلی خوشمزه میشه- نوش جان( ما بهش میگیم یتیمچه دلمه!)

شما همین مایع رو میتونید داخل گوجه فرنگی ، کدو و پیاز هم پرکنید و دلمه های متنوع و رنگارنگی رو سر سفره داشته باشید. فقط دقت کنید که حتما ازگوجه های سفت استفاده کنید ، هرچی هم ازداخل کدو ها و گوجه ها دراوردید بچینید ته ماهیتابه !
نکته: گاهی تو این دلمه از نصف پیمانه بلغور هم استفاده میشود.

منبع: دو نفره



لینک منبع

مطلب طرز تهیه دلمه بادمجان در سایت مفیدستان.


آخرین ویرایش: - -
دیدگاه ها ()

درباره وبلاگ


نویسندگان

  • نویسنده (30)